18 June 2015

Setmana de la internacionalització: Economía circular i empresa

19/06_Què és l’economia circular i com pot afectar la teva empresa? Què és el Green Action Plan?

Amenaces, oportunitats i reptes l’economia circular per a empreses catalanes

 

El nou paradigma de l’economia industrial que canviarà la forma en la que entens el teu procés de producció i distribució.

 

Més enllà dels models ecologistes i de la bona voluntat que hi ha rere conceptes com el desenvolupament sostenible o l’economia verda, són cada cop més evidents les implicacions que aquestes tendències tindran al món de l’empresa. I no només les industrials.

El món, l’economia, la producció, seran sostenibles o no seran. I en aquest sentit, les empreses que abans es transformin i s’adaptin a aquest nou model, abans podran aprofitar les oportunitats d’aquests canvis globals.

Aquest seminari servirà per conèixer els detalls del nou paradigma de l’economia circular i descobrir els detalls i funcionament del Green Action Plan de la Comissió Europea. Veuràs de quina forma pot afectar i com en poden treure partit les nostres empreses, tant en entorns locals com internacionals.

 

Amb aquest seminari podràs:
  • Divulgar el concepte d’economia circular, desconegut encara per moltes empreses.
  • Entendre què és la transició cap a l’economia circular.
  • Compartir l’experiència i coneixement en col·laboracions internacionals en l’àmbit de l’economia verda d’un dels principals actors locals en aquest àmbit.
  • Conèixer la política marc de la Comissió Europea sobre economia circular i economia verda a través del Green Action Plan.
  • Presentar oportunitats de negoci en nous mercats en l’àmbit de l’economia verda i l’ús eficient dels recursos.
  • Descobrir el funcionament del Programa de Cupons d’Eco-Innovació per a l’economia circular, impulsats per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ i el Departament de Territori i Sostenibilitat.

 

Ponents i programa

“Què és l’economia circular i com pot afectar la teva empresa?”

Ignasi Cubiñá, cofundador i CEO d’Eco Intelligent Growth.
Biòleg, amb 15 anys d’experiència prèvia en la indústria alimentària, és un contrastat visionari i apassionat comunicador. La seva experiència com a empresari i membre d’equips d’empreses multinacionals li dóna la perspectiva necessària per entendre i ajudar empreses de qualsevol sector.

Amb una visió transversal i integradora, és un dels principals responsables de la introducció de conceptes com Cradle to Cradle o Economia Circular al nostre territori, a través de nombroses conferències, seminaris, entrevistes i publicacions diverses, que ofereix tant al sector públic com al privat.

 

“Presentació del Green Action Plan de la Comissió Europea”

Mark Jeffery, cap de comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.